10 d’abril 2009

Bròquil gratinat



Ingredients: (per a 8 persones)

- 2 bròquils
- 1,5 kg. de patates
- 500 gr. de cansalada fumada
- 500 gr. de gambes pelades
- 1 got de brandi
- formatge rallat per gratinar

per la beixamel:
- 1 ceba
- 150 gr. de farina
- 1 l. de llet
- cullerada de mantega
- nou moscada

Fem bullir les patates i el bròquil tenint en compte que el bròquil ha de bullir menys que les patates per tal de que no es desfaci. Mentrestant, fregim en una paella la cansalada fumada. Un cop estigui ben daurada, afegim les gambes, deixem que redueixi l'aigua que han deixat anar i afegim el brandi.

A part, hem fet una beixamel.



En una safata apta per ficar al forn, estenem el bròquil, la patata, la cansalada i les gambes i ho cobrim amb la beixamel. estenem el formatge rallat per sobre, gratinem uns minuts fins que estigui al gust i llest per servir.

Que vagi de gust.