04 d’abril 2009

Menú Thailandes

Per gentilesa de en Jordi Varela que ha tornat de passar-hi una temporadeta.

TOM YUM KHUN
Sopa de vegetals, fruïts del mar i llet de coco.



Ingredients: (per a 8 persones)

- 1 ceba
- 3 pastanagues
- 3 dents d'all
- 500 gr. de gambes pelades
- 500 gr. d'anelles de calamar
- 200 ml. de llet de coco
- 3 ingredients bàsics:
> MOCLUD (LEMON GRASS)
> KAA (arrel de la familia del gengibre)
> TAKAE (tall d'arrel)

Fem un brou amb els tres ingredients bàsics, la ceba, els alls i les pastanagues. Quan la pastanaga estigui ben cuita (es l'ingredient al que l'hi costa més) l'hi afegim la llet de coco i ho deixem bullir 10 min més.

Cal dir que la llet de coco s'hi posa per contrarestar l'acidesa del moclud i el picant de les arrels. La manera autentica és sense aquest ingredient.

PATHAI MU



Ingredients:(per a 8 persones)

- 3/4 talls de llom per persona
- 1 ceba tendra
- 1 manoll d'alls tendres
- 2 pastanagues
- 1 api
- 2 porros
- Pasta de chili (picada a morter d'especies i verdures thai)
- 1 kg. d'arros thailandes
- 1 got de brou de verdures
- 1 got de salsa de soja
- alfàbrega

Tallem la carn a tires. Les fregim en un wok amb la pasta de chili, fins que estiguin daurades. Afegim els vegetals i deixem que es daurin. afegim el brou vegetal i la salsa de soja, deixem reduir i retirem.

S'acompanya amb arros thailandes bullit.