13 de juny 2008

Peus de porc

Ingredients: (per a 8 persones)
- 12 peus de porc tallats per la meitat
- 3 cebes
- 2 porros
- 4 pastanagues
- 1kg de patates
- llorer
- clau (especia)
- 1 cap d'alls
- 100g d'ametlles
- 100g d'avellanes
- julivert
- 3 llesques de pa fregit
- 500cc de vi blanc

En una cassola lo suficientment gran fiquem els peus, 2 cebes, les pastanagues, els porros, un parell de fulles de llorer, tres o quatre claus i aigua per cobri-ho tot i fem bullir una hora i mitja, fins que les potes estiguin tendres. Si comprem les potes ja bullides fem bullir les verdures soles una estona i després afegim les potes fent-les bullir 10 minuts.

Fem una picada amb els alls, les ametlles, les avellanes, el pa i el julivert. En una paella sofregim la ceba ben picada i quan estigui feta afegim la picada i la deixem una estona, afegim un raig de vi, deixem reduir i reservem.

Passem per la batedora les verdures que hem fet servir per bullir els peus amb una mica del caldo (al gust de espès) i la resta del vi fins que quedi una salsa fina i hi barregem el sofregit.

En una safata col·loquem els peus, les patates que prèviament hem fregit i la salsa, ben repartida. Ho fem bullir al forn uns 15 o 20 minuts.



41,60 € de cost total entre 8 comensals = 5,20 € per cap