24 d’octubre 2008

Bacallà amb crosta

Per gentilesa de en Josep Ramon Marco



Ingredients: (per a 10 persones)
- un tall de bacallà dessalat per persona de uns 200g
- 2 kg de cebes de figueres
- 2 kg de patates
- 1 o 2 ous
- oli
- sucre
- sal
- llorer
- pebre en gra


Tallem les cebes en juliana i les posem en una paella amb una mica d'oli a foc molt lent (cal preveure què, per tal de que la ceba quedi ben cuita, fa falta que cogui una bona estona). Quan comenci a estar tova, afegim el sucre i la sal. Deixem coure una mica més fins que tingui un color daurat i reservem.

Pelem les patates i les laminem (1 cm de gruix aproximadament). Les fem coure uns 8 - 10 minuts amb el llorer i el pebre, i les col·loquem esteses en una safata per posar al forn. A sobre estenem la ceba i anem posant els talls de bacallà que prèviament hem passat per la paella.



Fem un allioli i l'estenem per sobre dels talls de bacallà. Gratinem i servim.

Que vagi de gust!!!